Stromy vyrúbal neoprávnene. Obvinený bral násilím mužovi dôchodok. Z firmy ukradol peniaze. Neoprávnene odoberal elektrinu.

06.03.2012 Celý región

Stromy vyrúbal neoprávnene:
Včera dopoludnia osobne oznámil na políciu 75 ročný muž, bytom Švábovce neoprávnený výrub stromov. Neznámy páchateľ v dobe od 15.02.2012 do 03.03.2012 v katastri obce Švábovce, lokalita Urbársky les a Winterský les nezisteným spôsobom vyrúbal 31 ks kmeňov smreka obyčajného a 6 ks borovice lesnej. S takto získanou drevnou hmotou odišiel na neznáme miesto. Pre pozemkové spoločenstvo Švábovce spôsobil celkovú škodu vo výške takmer 1.600,- EUR. Popradskí policajti začali trestné stíhanie pre prečin krádeže.

Obvinený bral násilím mužovi dôchodok:
Vyšetrovateľ zo Starej Ľubovne včera vzniesol obvinenie 54 ročnému mužovi bytom Hajtovka, okres Stará Ľubovňa zo zločinu lúpeže. Obvinený v období od februára 2011 do 15.2.2012 sa opakovane každý mesiac u poškodeného zmocňoval za použitia násilia jeho invalidného dôchodku, vždy vo výške 200,-EUR. Svojím konaním mu za uvedené obdobie spôsobil škodu v celkovej výške najmenej 2.600,- EUR. Obvinený býval s 50 ročným invalidným dôchodcom od roku 2009 v spoločnej bytovke v obci Hajtovka. Obvinený muž bol obmedzený na osobnej slobode a dňa 5.3.2012 bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

Z firmy ukradol peniaze:
Včera v ranných hodinách telefonicky oznámil na policajnú linku 43 ročný Humenčan vlámanie do kancelárii spoločnosti. Doposiaľ neznámy páchateľ zo dňa 4.3.2012 na 5.3.2012 odstránil ochrannú mrežu okna na kancelárii spoločnosti, nachádzajúcej sa na Ulici osloboditeľov v Humennom. Pričom okno nezisteným spôsobom otvoril, vošiel dnu a prehľadal tri kancelárie. Z prostrednej kancelárie zo zásuvky kancelárskeho stola odcudzil z mincovníka finančnú hotovosť vo výške približne 100.-EUR. Následne prešiel k druhému kancelárskemu stolu, kde z neuzamknutej zásuvky odcudzil kožené puzdro, v ktorom sa nachádzala finančná hotovosť 1.816.-CZK, 306.-PLN a 1.526.-EUR. Svojím konaním spôsobil spoločnosti škodu krádežou a poškodením zariadenia v celkovej výške 1.820-EUR. Policajti z Humenného začali trestné stíhanie pre prečin krádeže.

Neoprávnene odoberal elektrinu:
Včera telefonicky oznámil na policajnú linku 57 ročný Prešovčan neoprávnený odber elektriny. Neznámy páchateľ na odbernom mieste v obci Petrovany, okres Prešov vykonal v období od 19.7.2011 do 5.3.2012 neoprávnený odber elektrickej energie. Pričom v presne nezistenom čase odstránil na kryte elektromera pred rodinným domom ochranné znaky montážnika servisu merania. Následne pripojil vodiče do svorkovnice elektromera, čím takto došlo k pripojeniu elektroinštalácie domu k distribučnej sieti a k neopravnému odberu elektrickej energie bez uzatvorenia zmluvy so spoločnosťou. Neznámy páchateľ spôsobil spoločnosti so sídlom v Košiciach škodu vo výške takmer 300,- EUR. Poverený príslušník začal trestné stíhanie pre prečin krádeže.
 

Vyberte región